Et af de største mål for os her i Brain+ er at gøre hjernetræning til en fast del af folks hverdag på lige fod med fysisk træning som løb eller en tur i det lokale fitnesscenter. Dette skyldes, at videnskaben uigenkaldeligt har bevist, hvor vigtigt hjernetræning kan være for opbygningen af mental kapacitet og evner, og vi ønsker at alle skal opleve disse fordele.

På grund af nødvendigheden af at træne og udfordre hjernen så meget som muligt, har vi valgt at føre app’en et skridt videre.

Ud over de eksisterende og kommende spil til træning af hjernen vil vi tilføje et nyt tiltag i Brain+ app’en – SmartSessions.

SmartSessions er en række 3-8 minutters podcasts, der bliver tilføjet til app’ens videnskabssektion. Her vil man som lytter få en række gode råd og tips til effektive øvelser, der vil hjælpe med at holde hjernen skarp i dagligdagen.

Experimentarium City hopper med på hjernetræningsbølgen

Denne tanke om træning af hjernen i dagligdagen er vi heldigvis ikke alene om. Seneste bud på en lignende type træning, bliver leveret af Experimentarium City, der fra den 10. oktober 2014 til september 2015 vil have slået dørene op til udstillingen HJERNEN på deres aktivitetscenter på Christianshavn, København. På udstillingen vil I som besøgende få et spændende indblik i, hvilken indflydelse hjernen har på dagligdagen og ikke mindst opleve, hvordan I kan forbedre og vedligeholde en række af hjernens vigtigste funktioner.

Udstillingen er baseret på nedenstående hjerneleveråd formuleret af professor i neurokemi, Rolf Ekman.

 

–        Ha’ det sjovt – det kan hjernen li’

–        Overrask dig selv – din hjerne elsker overraskelser og masser af afveksling

–        Udfordr dig selv og bryd med vanerne

–        Sæt mål for dig selv og vær ikke bange for at sætte overliggeren højt

–        Spis godt og sundt

–        Bevæg dig og dyrk motion – en sund krop giver en sundere hjerne

–        Hvil din hjerne og få nok søvn

 

Disse hjerneråd vil på udstillingen blandt andet kunne ses eksemplificeret ved en række forskellige opstillinger, der har til formål at vise, hvordan hjernen fungerer i forskellige situationer. Derudover danner de også grobund for nedenstående gode idéer til, hvordan man kan efterleve netop disse hjerneråd.

Bryd vaner
En del af en god hjernetræning er at gøre hverdagssituationer anderledes. Prøv at binde snørebånd med pincetter, læg et puslespil med bind for øjnene eller børst tænder med den anden hånd. Prøv kræfter med hjernespillet på udstillingen og se, hvor mange ord du kan finde.

Snyd dig selv

Sanserne har en direkte sammenhæng med hjernen, og dit syn er en af de stærkeste sanser. Synet kan trumfe din fornuft og dermed manipulere din hjerne. Gå på broen igennem tunellen i udstillingen, hvor du mærker broen vippe under dig. Eller gør den?

Når alkoholen rammer

Tjek Drugdanceren og se, hvilken effekt alkohol og stoffer har på hjernen og på vores opførsel. Her kan du se, hvad alkohol og hash gør ved hjernen og andre organer i kroppen. Både med en lille fjer i hatten eller med en ordentlig brandert.

 

FAKTA OM UDSTILLINGEN

  • Du får dine personlige testresultater registreret i et armbånd linket med din mailadresse. Et link sendes til din mailadresse, så du kan du se, hvor godt du klarede dig, når du kommer hjem. Check-in i udstillingen med din mailadresse hjemmefra på www.experimentarium.dk/hjernen
  • Start hjernetræningen på www.experimentarium.dk/hjernen
  • Ny adresse: Experimentarium City, Trangravsvej 10-12, 1436 København K.
  • Særudstillingen kan opleves på Experimentarium City fra 10. oktober 2014 til september 2015.